kotitalousvähennys
Kotitalousvähennys 2022 Hans Kollin

Voit saada kotitalousvähennystä kotitaloustyöstä, jota teetät kotona tai vapaa-ajan asunnossa. Tällaista työtä ovat esimerkiksi siivous, lastenhoito, asunnon remontointi ja tietotekniikkalaitteiden asennus.

Kotitalousvähennys on enintään 2 250 euroa vuodessa. Vähennyksen omavastuu on 100 euroa.

Millaisesta työstä vähennyksen saa?

Kotitalousvähennystä voi saada

  • remonttityöstä
  • siivous- ja kotitaloustyöstä
  • hoito- ja hoivatyöstä.

Kuinka paljon vähennystä voi saada?

Voit saada kotitalousvähennystä maksimissaan 2 250 euroa vuodessa. Vähennyksen omavastuu on 100 euroa henkilöltä vuodessa.
Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten voit saada puolisosi kanssa yhteensä 4 500 euron vähennyksen. Jos 2 250 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa hakea vain toiselle puolisolle. Silloin omavastuu vähennetään vain yhden kerran.

Jos verot eivät riitä vähennyksen tekemiseen, tai vähennys ylittää enimmäismäärän, Verohallinto vähentää automaattisesti vähentämättä jääneen määrän puolison veroista. Vähennys tehdään samalla tavalla kuin se olisi tehty, jos puoliso itse olisi vähennystä vaatinut.

Kun ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, voit vähentää 40 % arvonlisäverollisesta työn osuudesta. Saat maksimivähennyksen, kun yritykselle maksamastasi laskusta työn osuus on 5 875 euroa (5 875 euroa x 40 %) – omavastuu 100 euroa = 2 250 euroa.

Kun palkkaat työntekijän, voit vähentää 15 % maksamastasi palkasta sekä palkkaan liittyvät työnantajan sivukulut.
Kotitalousvähennys myönnetään vain työn osuudesta. Et voi saada vähennystä oman työn osuudesta etkä esimerkiksi työhön liittyvistä matkakuluista tai tarvikkeista.

Muista, että yrityksen pitää olla ennakkoperintärekisterissä

Jos yritys ei kuulu ennakkoperintärekisteriin, et voi saada kotitalousvähennystä.

Lue kaikki kotitalousvähennyksestä Verohallinnon sivuilta

Kerro minkälaisen remontin haluat.

Kerromme miten sen saat ja mihin hintaan.